Ännu en dag som är lika lyxig som igår!! Tillbringat ett par timmar med Isabella (barnbarnet,, ) Ett charmtroll som heter duga det med!! Hon växer så det knakar i alla sömmarna och hon lär så mycket nytt hela tiden. Skiner som solen gör hon så fort hon tittar på mig. Jag ser förmodligen jätte rolig ut,, (hahaha,,, )

Jag har inte sovit speciellt mycket i  natt!! Vaknade vid halv åtta, men låg kvar för kanske man kunde sovit en timme till. NJET!!! Ville inte mina ögon alls. Bara och kliva upp,, frukost och kaffe, lite slappetid vid datorn,, Ganska skön mjukstart!!
Nu är jag i alla fall hemkommen från Ystad och mitt huvud har börjat dunka på igen, så jag håller mig stilla ett tag. Jag blev lite konstigt yr och tog mitt blodtryck som visade sig vara aningen väl högt, men efter lite vila kommer det säkert bli bra igen.

Jag tänker att jag kanske inte ska skriva så långa haranger om hur jävla dåligt jag kan må. Det måste bli oerhört tröttsamt och läsa om,, Klart, man läser ju inte varenda dag, men det står nästan ändå likadant, fast jag kanske formulerar om texten bara. Det blir ju tjatigt i längden och det är det nog nu. Kanske jag skall prova och lägga in lite recept, eller nån fin dikt eller eller eller,, Man kan ju göra en blandning av lite allt möjligt!! Jag provar!!!
Så idag får du ett recept på en god ost och skinkpaj som kan vara lämplig till fredagsmyset i morrn. Mummsi mummsi,
:-P


Det här behöver du till denna ost och skinkpaj ( 5- 6 personer):

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1/2 dl kallt vatten
75 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk salt

Fyllning: 
350 gram kassler / rökt skinka

(1 pkt knaperstekt bacon, fritt val)
140 gram ädelost alt västerbotten ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk grovkorning senap
salt & peppar
5 körsbärstomater alt vilka grönsaker du föredrar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredinenser  till pajdegen, och tryck ut i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och förgrädda i 8-10 minuter. Under tiden tärnar du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand : ägg, grädde, senap & salt och peppar. Häll detta över fyllningen, dela tomater och lägg över och in i ugnen i cirka 35- 40 minuter.

Låt svalna / stanna till sig något innan du serveras.


TACK FÖR TITTEN OCH HA EN FORTSATT FIN TORSDAG VART ÄN DU BEFINNER DIG. KRAM KRAM <3<3<3